Uzená kachní prsa na pečeném toastu s kachním rilletem
Uzená kachní prsa
Zprudka opečte kachní prsa na straně kůže a šokově zchlaďte. Z moučkového cukru a hrubé soli připravte směs, ve které obalte kachní prsa a nechte 48 hodin odležet. Po 48 hodinách prsa vyjměte, očistěte a pomocí udírny Vision Smokeru vyuďte v Retigo konvektomatu při 60 ° C po dobu 1 hodiny. Po vyuzení šokově zchlaďte. Před podáváním nakrájejte na plátky.
Kachní rillet
Osolte kachní stehna a ponořte je do kachního tuku. Konfitujte v konvektomatu po dobu 2 hodin a 30 minut pomocí funkce „Extras“. Po dokončení konfitace vyjměte stehna z tuku a nechte je vychladnout. Po vychladnutí maso bez kůže nakrájejte na malé kousky, přidejte čerstvě mletý pepř, nasekaný tymián, nasekané šalotky a kyselé okurky, nasekanou petrželku a přidejte i trochu kachního tuku.
Na závěr opečte toast, obložte rilletem, plátky kachních prsou a nakrájenou jarní cibulkou. DOBROU CHUT!
Jak na uzení s udírnou Vision Smoker v Retigo Vision konvektomatech?