Retigo s.r.o.

HOVĚZÍ HAMBURGER SE SLANINOU

Počet porcí: 10


Suroviny:

Hovězí kýta 2000 g
Sůl 35 g
Pepř barevný drcený 4 g
Kmín římský 1 g
Česnek 5 g
Hrubozrnná hořčice 30 g
Dijónská hořčice 30 g
Zauzená slanina 250 g

Postup:

Hovězí kýtu semeleme na masovém mlýnku i se zauzenou slaninou, přidáme sůl, čerstvě nadrcený barevný pepř, kmín římský, česnek, hořčici, vše dobře vymícháme a hned tvarujeme burger placky.

Grilujeme v konvektomatu na grilovací GN "Vision express grill" který vložíme do komory konvektomatu před automatickým předehřevem na program "Mletá masa" - Grilované mleté maso, nezapomeňte pod grilovací GN vložit plnou GN na zachycení tuků a šťáv v průběhu grilování.

Po předehřátí vložíme placky na rozpálený tál a 2 minuty před skončením přidáme slaninu. Grilovaný burger i pečenou slaninu položíme na rozkrojenou briošku, kde jsme předem dali podklad, burger dresink, ledový salát a rajčata nakrájená na kolečka.

Dozdobíme plátky sterilovaných okurků, kolečky červené cibule a nakonec zakápneme chilli majonézou. Přiklopíme horní častí briošky a máme hotovo.

Dobrou chuť!