Křupavé bagetky
Upečte si křupavé francouzské bagetky se zlatavou kůrkou a měkkým středem od Markéty Krajčovičové. Po kuchyni se rozvine úžasná vůně čerstvého pečiva. Nebudete litovat!
INGREDIENCE:
500 g hladké mouky
1-2 lžičky soli
1-2 cukru krupice
350 g mléka nebo vody (vlažné)
15 g droždí
POSTUP:
- Do vlažného mléka (vody) dáme rozdrobené droždí, cukr a několik lžic mouky (odebereme z připravených 500 g). Necháme vzejít kvásek (cca 30 min v teple).
- Poté kvásek nalijeme na mouku a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout.
- Po cca 40 minutách těsto několikrát přeložíme a necháme kynout dalších 60 minut a opět přeložíme.
- Za 30 min poté těsto rozdělíme na 4 díly a smotáme 4 bagety, které na plechu necháme cca 30 min dokynout.
- Ostrým nožem uděláme zářezy a dáme péct do konvektomatu na program “bageta”.
(Alternativně lze bagety připravit v klasické troubě na 170-180°C po dobu 35-40 minut.)
TIP: Z těsta můžete vytvarovat také jakékoliv jiné rozmanité tvary. Dobrou křupavou chuť!
Recept pro Vás připravila @marketakrajcovicova_misscake