Retigo s.r.o.

Křupavé bagetky

Upečte si křupavé francouzské bagetky se zlatavou kůrkou a měkkým středem od Markéty Krajčovičové. Po kuchyni se rozvine úžasná vůně čerstvého pečiva. Nebudete litovat!


INGREDIENCE:

500 g hladké mouky

1-2 lžičky soli

1-2 cukru krupice

350 g mléka nebo vody (vlažné)

15 g droždí

POSTUP:

  1. Do vlažného mléka (vody) dáme rozdrobené droždí, cukr a několik lžic mouky (odebereme z připravených 500 g). Necháme vzejít kvásek (cca 30 min v teple).
  2. Poté kvásek nalijeme na mouku a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do mísy, zakryjeme utěrkou a necháme kynout.

     

  3. Po cca 40 minutách těsto několikrát přeložíme a necháme kynout dalších 60 minut a opět přeložíme.
  4. Za 30 min poté těsto rozdělíme na 4 díly a smotáme 4 bagety, které na plechu necháme cca 30 min dokynout.


     
  5. Ostrým nožem uděláme zářezy a dáme péct do konvektomatu na program “bageta”.
    (Alternativně lze bagety připravit v klasické troubě na 170-180°C po dobu 35-40 minut.)

TIP: Z těsta můžete vytvarovat také jakékoliv jiné rozmanité tvary. Dobrou křupavou chuť!

Recept pro Vás připravila @marketakrajcovicova_misscake