KYNUTÝ CHLÉB ALTAMURA
Původ: Apulia, Itálie, Velikost: Jeden větší bochník
Tip šéfkuchaře:
Použijte vysoce kvalitní bio mouku.
Ingredience:
600g mouky z tvrdé pšenice, jemně mleté
400ml vody
120g kvásku
15g soli
Postup:
1. Smíchejte kvásek s moukou a nechte 30 minut odpočívat.
2. Udělejte důlek uprostřed těsta a v průběhu hnětení postupně přidávejte vodu.
3. Vmíchejte sůl a nechte hníst 30 minut.
4. Vložte těsto v míse do konvektomatu, spusťte program Pečivo – Kynutí a změňte čas na 1 hodinu.
5. Znovu nechte hníst a poté nechte těsto odpočinout dalších 10 minut.
6. Vydělejte těsto z nádoby a vypracujte do tvaru bochníku.
7. Poprašte těsto moukou a navrchu bochníku udělejte několik mělkých diagonálních řezů.
8. Zaprašte znovu moukou a nechte odpočívat dalších 30 minut.
9. Nastavte na konvektomatu kombinovaný režim (nízké otáčky ventilátoru) a teplotu 220°C.
10. Pečte 30 minut.
Dobrou chuť!