Těstoviny s uzenou treskou, hráškem a omáčkou z bílého vína
Ingredience:
Těstoviny Penne
Mladý hrášek
Treska
Sůl a pepř
Cibule
Bílé víno
Smetana
Tymián
Olivový olej
Uzený sýr
Postup:
Vyuďte tresku pomocí udírny Vision Smoker a konvektomatu Retigo Vision v režimu horkého vzduchu 30 °C po dobu 50 minut.
Těstoviny vařte v konvektomatu Retigo v režimu horkého vzduchu na 200 °C po dobu asi 12 - 15 minut v nerezové plné GN, hloubka 100 mm (ujistěte se, že voda uvnitř GN je velmi horká nebo vroucí).
Zchlaďte těstoviny a vmíchejte do nich mladý hrášek.
Nasekanou cibuli vložte do pánve s olivovým olejem, tymiánem, posolte a opepřete a smažte do měkka, ne do hněda. Přidejte bílé víno, redukujte na minimum a přidejte smetanu a opět redukujte na hustější konzistenci. Omáčku přelijte do jiné nádoby a dejte zchladit.
Zchlazenou omáčku zamíchejte do těstovin spolu s rybou a naplňte připravené zapékací misky (12-15 cm průměr a 6 cm hloubka). Na vrh směsi těstovin nasypejte nastrouhaný uzený sýr a zapečte v Retigo konvektomatu v režimu horkého vzduchu na 180 °C na 8-10 minut.
Dobrou chuť!!!
Jak na uzení s udírnou Vision Smoker ve Retigo Vision konvektomatech?