Příběh RAMENCRAFT se začal psát v době, kdy se Milan Tarabík, muž č.1 našeho týmu, ještě jako kluk přihlásil na karate a potkal japonského mistra, který v něm probudil doslova uragán nadšení pro Japonsko, japonskou kulturu, samuraje, samurajské meče. Postupem času se přidala i japonská gastronomie.
Jsme kluci, kteří vyrostli na samurajích a Nintendu. Zjistili jsme, že ramen není to jediné, co nás na Japonsku a jeho kultuře fascinuje. Přišli jsme na to, že máme něco společného už od dětských dob, kdy jsme byli ohromení japonskou tradicí i POP kulturou. Dnes nás svými kostičkovanými světy inspirují i naše děti. Proto vznikl RAMENCRAFT.
Jak ale může zkušený český gastronom vést autentický japonský podnik? Místo, kde bude ramen chutnat i vypadat jako v Japonsku, kde kuchaři uvaří ramen pokaždé stejně dobře? Místo, kde se po otevření dveří ocitnete v zemi vycházejícího slunce a dostanete chuť na ramen?
Netrvalo dlouho a v týmu RAMENCRAFT jsme přivítali Mr. Shogo. Zkušeného mistra ramen, který už nějakou dobu žije v České republice. Mluví dobře japonsky, anglicky a málo česky. Za mnoho let praxe má rameny nachutnané a už jen podle vůně dokáže identifikovat chybu. V prosinci 2023 jsme dostali od Mr. Shogo zelenou. Náš ramen je skutečně autentický a můžeme s ním do světa.
Co říkají o zařízení Retigo:
Jaké jsou výsledky vaření s Retigo produkty?
► Naše jídla i menu jsou velmi specifická, nevaříme knedlíky ani jiné české pokrmy, protože jsme zaměřeni na Japonsko. Sushi ale v konvektomatu neuvaříte (smích). Připravujeme ramen na milion způsobů, děláme vývary. Konvektomat používáme nejvíce na parní režim, což funguje skvěle.
Jaké výhody přináší Retigo produkty do vaší kuchyně?
► Konvektomat značně urychluje práci. Je to velký pomocník.
Doporučil byste produkt Retigo jiným? Z jakého důvodu?
► Doporučil bych ho pro jeho snadné ovládání.
Co pro vás jedním slovem znamená produkt Retigo?
► Konvektomat.
Matěj Pláteník
šéfkuchař